Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 białe kiełbasy (ja użyłam parzonych)
pół szklanki surowej ciecierzycy
1 puszka krojonych pomidorów
cebula duża
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 liść laurowy
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą w sosie pomidorowym

Ciecierzycę namaczamy na noc w wodzie, na drugi dzień gotujemy ją prawie do miękkości. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, smażymy do zrumienienia, następnie całość zalewamy pomidorami, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, dorzucamy liść laurowy. Smażymy 3 minuty, pod koniec dodajemy ugotowaną ciecierzycę. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos pomidorowy, nakładamy na niego ponacinaną lekko z obu stron kiełbasę. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach, do zrumienienia kiełbasy i odparowania sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 02.02.2017 17:09
Super pomysł :)
Mniam 02.02.2017 10:53
Bardzo lubię białą kiełbasę, a to danie jest rewelacyjne :)
Edith85 02.02.2017 09:49
Wygląda rewelacyjnie
wwwiolka 01.02.2017 21:03
Bardzo fajny przepis.
Łukasz15 01.02.2017 18:40
Pyszna kiełbaska
agaK. 01.02.2017 18:14
Wygląda smakowicie i swojsko.
Ania321 01.02.2017 17:13
ciekawy przepis :)
Aleksandra/Olcia 01.02.2017 17:11
wygląda pysznie
Konczi 01.02.2017 15:35
uwielbiam takie kiełbaski - pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak