Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg (surowa)
cebula 4 szt
piwo jasne 500 ml
musztarda 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

Białą kiełbasę nakłuwamy wykałaczką.
Piwo mieszamy z musztardą.
Cebule kroimy na większe kawałki.
W naczyniu żaroodpornym układamy kiełbasę, dodajemy cebule, jałowiec i zalewamy marynatą.
Całość pieczemy 45 min w temperaturze 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.04.2018 12:52
ciekawe połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak