Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pieczona w piwie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 średnie
olej rzepakowy 2 lyzki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier szczypta
kiełbasa biała 6 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 lyzeczki
piwo 300ml jasne
majeranek 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pieczona w piwie


Cebule obrać, przekroić na 4, a następnie w plasterki. Wrzucić na rozgrzany olej. Posypać solą, pieprzem i szczyptą cukru. Smażyć aż będzie rumiana.

Kiełbaski ponakłuwać (aby nie popękały w trakcie pieczenia). Włożyć do cebuli. Chwilę razem smażyć. Dodać musztardę.

Wlać 300 ml jasnego piwa, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić 10 minut. Posypać majerankiem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec jeszcze 20 minut.

Kiełbaski podawać na gorąco, najlepiej ze świeżym domowym pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.06.2014 10:07
dobra musiała być ta kiełbaska :)
Katarzyna59 07.06.2014 21:13
ciekawy przepis
Milka100 06.06.2014 21:53
apetyczna kiełbaska
gacopierz23 06.06.2014 19:53
ciekawa propozycja
Olga_SK 06.06.2014 10:45
Uwielbiam takie kiełbaski :D
Mniam 05.06.2014 23:47
Muszę koniecznie tak zrobić, bo w piwie białej kiełbasy nie robiłam, a bardzo ją lubię.
Zdzisław 05.06.2014 22:17
dla mnie smaczne danie i to bardzo
jasiek 05.06.2014 19:16
dobry sposób
cukiereczek 05.06.2014 18:19
smaczne kiełbaski
kasienka23 05.06.2014 18:04
ekstra kiełbaski!
Lidzia 05.06.2014 17:38
Moje smaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak