Biała kiełbasa pieczona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    1,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • smalec

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Smalcem smarujemy naczynie żaroodporne .Układamy ciasno kiełase i posypujemy pokrojona w piórka cebula .Przykrywamy pokrywka i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200* C i pieczemy 1 godzinę .Dwa razy wyciągamy podczas pieczenia i przebijamy błonkę kiełbasy by pozwolić odcieknąć tłuszczykowi .Jest pyszna na zimno i na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 09.12.2014 18:24
wygląda smacznie
Wacław 21.10.2013 10:04
lubie takie jedzonko
olkaaa 27.05.2013 07:26
też taką robię
smakowita 20.07.2012 11:10
apetyczna !
Anna133 16.04.2012 18:38
uwielbiam
jeta72 03.03.2012 16:29
pyszna kiełbaska!!!
malaczarna23 01.03.2012 10:47
pyszności
IlonaAlbertos 08.01.2012 00:06
Mój mąż ją uwielbia.
barbara11561 28.08.2011 11:10
pyszna
ben-ka 11.05.2011 08:37
a ja mam białą kiełbaskę w zamrażalniku,zrobię sobie dzisiaj:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat