Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa biała 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 5 łyżek
woda zimna 4 l
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała fasolka szparagowa z bułką tartą

Do wrzącej wody wrzucamy sól oraz przemytą fasolkę. Gotujemy około 15 minut. Warto przed odcedzeniem wyjąc jedną dla próby czy jest już ugotowana. W międzyczasie dodajemy masło do rondelka i rozpuszczamy. Do rondelka dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Odcedzamy fasolkę i na nią dodajemy bułkę tartą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 14.07.2015 16:22
uwielbia ją jeść
MałaMi89 14.07.2015 14:27
Pyszna tradycja :) w tej postaci fasolkę kocham najbardziej :)
gosia56 13.07.2015 09:56
moja ulubiona fasolka;)
Ewa Wojtaszko 13.07.2015 09:13
taka fasolka jest najlepsza :)
Ewelina1991 13.07.2015 08:43
lubię tak podaną fasolkę
Joannasz3190 12.07.2015 21:41
Pyszności :)
irenka 12.07.2015 20:15
pychotka ,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak