Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
sól 1 szczypta
cukier puder 250 gr.
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
capuccino 1 łyżeczka

Porada

po upieczeni bezy zostawić w wyłączonym piekarniku 1 godz.

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy.

Białka ubijamy na sztywną piane i dodajemy po łyżce cukru,ciągle ubijając aż powstanie gładka masa,na koniec dodajemy capucino oraz mąkę ziemniaczaną.Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni,na pergaminie formujemy bezy i pieczemy 40 min.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 23.11.2015 10:13
Przepyszne bezy :)
Motorek 23.11.2015 08:58
uwielbiam bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak