Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BEZY Z KREMÓWKĄ

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 4
cukier 1 szkl
śmietana kremowa 30% lub 36% 250 ml
cukier puder 2-3 łyżki
fix do śmietany

Przepis i sposób przygotowania na: BEZY Z KREMÓWKĄ

Kroki postępowania

1
Ubijamy białka na sztywno , wsypujemy cukier , dalej ubijamy , aż masa będzie bardzo sztywna .
Krok 1 - BEZY Z KREMÓWKĄ foto
2
Natłuszczamy blaszkę do pieczenia , formujemy z białek okrągłe bezy . Pieczemy najpierw 20 minut w temp.140-150 C , potem w 180 C , aż bezy nieco zbrązowieją .
Krok 2 - BEZY Z KREMÓWKĄ foto
3
Śmietankę ubijamy z fixem , przekładamy masą bezy .
Krok 3 - BEZY Z KREMÓWKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakowitaA 12.03.2014 07:17
Dasz jednego? ,uwielbiam bezy:)
eMMe 11.03.2014 21:52
Niebo w gębie:))
Megg 11.03.2014 17:46
oj muszą być smaczne :-)
Krzysztof15 11.03.2014 17:10
palce lizac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak