BEZY Z KREMÓWKĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    4
  • cukier

    1 szkl
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    250 ml
  • cukier puder

    2-3 łyżki
  • fix do śmietany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - BEZY Z KREMÓWKĄ foto
Ubijamy białka na sztywno , wsypujemy cukier , dalej ubijamy , aż masa będzie bardzo sztywna .
Krok 2 - BEZY Z KREMÓWKĄ foto
Natłuszczamy blaszkę do pieczenia , formujemy z białek okrągłe bezy . Pieczemy najpierw 20 minut w temp.140-150 C , potem w 180 C , aż bezy nieco zbrązowieją .
Krok 3 - BEZY Z KREMÓWKĄ foto
Śmietankę ubijamy z fixem , przekładamy masą bezy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakowitaA 12.03.2014 07:17
Dasz jednego? ,uwielbiam bezy:)
eMMe 11.03.2014 21:52
Niebo w gębie:))
Megg 11.03.2014 17:46
oj muszą być smaczne :-)
Krzysztof15 11.03.2014 17:10
palce lizac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat