Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z kremem czekoladowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4
sok z cytryny
cukier puder 250 g
mąka ziemniaczana łyżeczka
krem czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z kremem czekoladowym

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Gdy masa będzie sztywna, dodawać partiami cukier, mąkę i łyżkę soku z cytryny, cały czas ubijając. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego nakładać tej samej wielkości kleksy. Wstawić do nagrzanego do 140 stopni piekarnika na ok. 40 min przy termoobiegu. Wystudzone ciastka bezy przekładać kremem czekoladowym (gotowym lub na budyniu z dodatkiem masła). Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 29.11.2013 14:56
uwielbiałam je jako nastolatka
Kuchareczka2 12.08.2013 21:38
same pyszności
Katarzyna34 29.07.2013 11:19
to musi być pyszne
eMMe 28.07.2013 17:51
Wyglądają bajecznie:)
Adam/ZUB3R 28.07.2013 15:37
bardzo dobry deser
Marta1986 28.07.2013 14:59
pyszne bezy
marcia7 28.07.2013 14:52
moje ulubione
reniatka 28.07.2013 14:28
przepysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak