Bezy mocno czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    2 sztuka
  • sól

    1/8 łyżeczki
  • cukier puder

    150 g
  • kakao

    50 g
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • esencja waniliowa

    1/2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z solą na sztywną pianę, po tym czasie dodać cukier puder i ubijać aż powstaną szczyty, a piana będzie błyszcząca. Wyłączamy mikser i delikatnie dodajemy kakao, cynamon i esencję i mieszamy łyżką. Na blachę wykładamy papier do pieczenia i formujemy bezy, zachowując odstępy bo urosną. Pieczemy ok 1 h w temperaturze 130 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 23.05.2012 23:23
Uwielbiam bezy. Te czekoladowe też.
Mala 13.03.2012 21:05
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat