Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy Cappuccino

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 sztuki
sól szczypta
cukier puder 1.5 szklanki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy Cappuccino

Nagrzewam piekarnik do 150 stopni.
Ubijam białka na sztywną pianę ze szczyptą soli, stopniowo dodaję cukier a na końcu kawę.
Nakładam szprycą na wyścieloną papierem do pieczenia blaszkę i wkładam do piekarnika, obniżając jednocześnie temperaturę do 130 stopni. Piekę ok 45 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik, zostawiam bezy na godzinę w zamkniętym piekarniku. Delikatnie zsuwam z papieru.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak