BEZY

BEZY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    5 szt
  • sól

    1 sztypta
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno mikserem dodając szczyptę soli. Muszą być naprawdę sztywne. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać cukier cały czas ubijając.
Nałożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskać na blachę. Zostawiać między nimi nieduże odstępy - trochę jednak urosną.
Piec - około 45 minut do godziny w temperaturze 140ºC.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

reniatka

20.09.2013 12:14
świetne trzeba takie zrobić kiedys

Kasia35

20.09.2013 10:51
niby proste beziki ale nigdy nie chcą mi wyjść (!) wypróbuję jeszcze raz - grunt to się nie poddawać :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat