Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier drobny 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Kroki postępowania

1
białka lekko ubić, następnie dodawać porcjami cukier, ciągle ubijając, ubijać aż do rozpuszczenia się cukru
Krok 1 - bezy foto
2
za pomocą rękawa cukierniczego wycisnąć małe porcje ciasta na blaszkę
Krok 2 - bezy foto
3
piec 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 90 stopni
Krok 3 - bezy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.11.2013 09:08
bardzo lubię
adelajda 02.05.2013 12:31
bezy super
owca441 20.04.2013 22:01
świetne)))
caralajna 18.04.2013 21:50
fajne beziki
teresa18 05.04.2013 18:50
ja robiłam je pierwszy raz i sztuka polego na pieczeniu, a właściwie ujmując wysuszaniu ich
-Natka- 04.04.2013 19:47
Bezy wyszły bardzo piękne. Ja jeszcze nie próbowałam piec bez, boję się, że mi nie wyjdą.
Milena87 04.04.2013 19:25
ja się od dawna zabieram za zrobienie, ale się boję, że mi nie wyjdą
Boska_Agatka 04.04.2013 19:17
palce lizać pyszne
Rafał3 04.04.2013 19:13
mniam mniam pyszności
Renata9 04.04.2013 18:49
Wyglądają ciekawie i na pewno są smaczne. Może w końcu z tego przepisu i mnie wyjdą, bo próbowałam już kilkakrotnie i nigdy mi nie wyszły :-(
IwonaDD 04.04.2013 18:45
przypominają mi smaki dziecinstwa :)
misia53 04.04.2013 18:40
a nie może być culier puder?
misia53 04.04.2013 18:38
już chyba wiem czemu mi nie wychodza bezy ... to trzeba piec dłuuuuuugo i w niskiej temp.Twoje piękne wyszły
wiola333 04.04.2013 18:38
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak