Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 4 szt.
cukier drobny 15 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
ocet ryżowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Włączyć piekarnik na 120*C.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Białka o temperaturze pokojowej wlać do miski i ubić mikserem na średnio sztywną pianę.Dodawać po jednej łyżce cukru cały czas dokładnie i długo miksując po każdej dodanej porcji.Kiedy piana jest już bardzo sztywna i błyszcząca dodać mąkę ziemniaczaną i ocet ryżowy.Ubijać jeszcze przez minutę.Pianę wyłożyć na papier łyżką,formując średniej wielkości krążki lub wyciskać przez rękaw cukierniczy z ozdobną końcówką.Wstawić blachę do piekarnika i piec przez 25 minut w 120*C.Następnie zmniejszyć temperaturę do 100* i piec 45-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.09.2014 10:14
Piękne bezy.
marines27 17.06.2013 18:56
wyglądają cudownie
Mira85 22.01.2013 16:35
pycha
cooleczka 22.01.2013 15:17
jakie ładne
jolanta19 22.01.2013 14:26
super
IwonaKa 22.01.2013 13:57
lubię bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak