Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier 25 gram
cukier wanilinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka oddzielić od żółtek. Miksować na najwyższych obrotach, dodając stopniowo cukier, aż piana będzie sztywna i błyszcząca ( ok 10 minut). Piekarnik nagrzać na 140-150 st C i piec bezy ok 10 minut. Bezy można piec na papierze do pieczenia lub w małych papilotkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 14.01.2013 17:27
ale bezy nie mają się prawa udać przy tak małej ilości cukru!
safcia 08.01.2013 19:05
jak wyszlo to może i tyle miało być cukru ja też wolę mniej słodkie
Gracer 08.01.2013 18:52
chyba pomyłeczka
Habibi 08.01.2013 17:56
Na 5 białek tylko tyle cukru?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak