Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beztłuszczowe placki z jagodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka pszenna 170 g
mleko 150 ml
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
cukier do smaku
jagody 80 g
jogurt naturalny do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Beztłuszczowe placki z jagodami

Jajka wbijamy do miski, przesiewamy do nich mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy mleko i słodzimy wedle uznania. Dokładnie mieszamy (mieszam łyżką, ale można posłużyć się mikserem).

Na koniec dodajemy przebrane, opłukane i osuszone jagody. Delikatnie łączymy z masą. Smażymy na rozgrzanej patelni (bez oleju) z obu stron na rumiano.

Podajemy z jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.11.2016 08:07
bardzo apetyczne
Iwusia 06.11.2016 23:32
bardzo smakowite te placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak