Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowy blacik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 sztuki
cukier 7 łyżek
szczypta soli
mąka ziemniaczana 3/4 łyżeczki
nalewka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowy blacik

Białka ubić z solą na sztywną pianę. Porcjami dodajemy cukier, później mąkę – cały czas miksujemy. Na samym końcu nalewka. Przekładamy porcjami do szprycy i wyciskamy tworząc koło – zaczynamy od środka. Wkładamy do nagrzanego do 120 stopni piekarnika ( z termoobiegiem ) i pieczemy ( a raczej suszymy) przez 40 minut. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 23.01.2015 21:28
fajnie wygląda
Klausia 12.06.2014 16:27
jaki ładny biały :)
Pyszota 05.01.2014 21:40
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak