Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
żółtko jajek 4 sztuki
mleko 500 ml
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 150 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowiec

BISZKOPT : Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka ubić na sztywno. Później dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 minut w 180 stopniach

KREM : żółtka, cukier, cukier waniliowy i budyń ubić do białości, wlać do mleka i ugotować budyń. Odstawić do ostudzenia.

Margarynę zmiksować i dodawać po łyżce zimnego budyniu.

Krem rozsmarować na ostudzonym biszkopcie.

Na masę budyniową poukładać bezy i polać polewą czekoladową.

Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak