Bezglutenowe placuszki kokosowe z mąki teff z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Smakują naprawdę rewelacyjnie! Posiadają delikatnie kokosowo-orzechowy posmak oraz maksimum jabłek.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

10 sztuk:

  • jajko

    2 sztuki
  • mąka teff

    5 łyżek
  • mleko kokosowe

    2 łyżki
  • cukier kokosowy

    2 łyżki
  • wiórki kokosowe

    1 łyżka
  • cynamon

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    1 szczypta
  • jabłka

    2 sztuki

Dodatkowo:

  • masło do smażenia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na placki dokładnie połączyć. Na końcu do masy wmieszać jabłka - uprzednio pokrojone w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła/oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 03.07.2018 14:20
Smaczne to jest.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat