Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza przepełniona malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
sól do smaku
cukier puder 250 gram
mąka ziemniaczana 1 łyżka
maliny świeże 500 gram
serek mascarpone 1 opakowanie
kisiel 1/2 opakowania
cukier puder 50 g do malin

Przepis i sposób przygotowania na: Beza przepełniona malinami

Przygotowanie bezy :

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dodawać cukier. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i miksować jeszcze przez 2 min. Tak ubitą masę nakładać na blachę wyłożoną papierem zachowując odległości. Piec w piekarniku przez około 40 min w temperaturze 130'C . Po upieczeniu zostawić jeszcze przez 15 min w ciepłym piekarniku.

Krem malinowy :
Maliny miksujemy z cukrem pudrem i przecedzamy przez sitko . Mascarpone i kisiel łączymy na jedną masę , na koniec dodajemy mu z malin delikatnie łącząc całość.

Bezy przecinamy na pół i wypełniamy kremem dookoła ozdabiając malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.10.2012 18:50
no i jednak fota usunięta :D
Inal 01.10.2012 19:42
Kusząco wygląda ta beza:)
missm 01.10.2012 12:54
Nie jest kradziona tylko wykonana przeze mnie , a to że jest udostępniona na innych portalach to już inna kwestia . Resztę moich zdjęć z zamieszczonych tutaj przepisów też możesz znaleźć w internecie ,zwłaszcza ,że bardzo często biorę udział w różnych konkursach i moje zdjęcia są publikowane na różnych portalach . Ale miło, że pilnujesz takich rzeczy :)
missm 01.10.2012 12:54
Nie jest kradziona tylko wykonana przeze mnie , a to że jest udostępniona na innych portalach to już inna kwestia . Resztę moich zdjęć z zamieszczonych tutaj przepisów też możesz znaleźć w internecie ,zwłaszcza ,że bardzo często biorę udział w różnych konkursach i moje zdjęcia są publikowane na różnych portalach . Ale miło, że pilnujesz takich rzeczy :)
missm 01.10.2012 12:54
Nie jest kradziona tylko wykonana przeze mnie , a to że jest udostępniona na innych portalach to już inna kwestia . Resztę moich zdjęć z zamieszczonych tutaj przepisów też możesz znaleźć w internecie ,zwłaszcza ,że bardzo często biorę udział w różnych konkursach i moje zdjęcia są publikowane na różnych portalach . Ale miło, że pilnujesz takich rzeczy :)
SmacznaPyza 01.10.2012 09:57
taaaaa, ale fota kradziona http://www.tineye.com/search/43897cf2169b184220b650ad5c53277fdb609ee1/?pluginver=firefox-1.1
sara1 01.10.2012 08:51
śliczne ciacho
emeslive 30.09.2012 22:27
Bardzo apetyczny deser i super zdjęcie. Podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak