Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Berner Roesti

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
boczek parzony 100 g
mleko 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Berner Roesti

Ziemniaki ugotowałem w mundurkach poprzedniego dnia. Obrałem je i starłem na tarce o dużych oczkach. Posoliłem i delikatnie wymieszałem. Boczek pokroiłem w drobną kostkę i wrzuciłem na patelnię na gorące masło. Dodałem ziemniaki, mieszałem przez chwilę, aż wchłoną cały tłuszcz. Uformowałem placek, smażyłem na rumiano z jednej strony ( 20 minut pod przykryciem). Następnie skropiłem mlekiem, odwróciłem placek i dosmażyłem z drugiej strony ( jeszcze 10 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 17.07.2015 14:38
FAJNA ALTERNATYWA NA ZIEMNIAKI.
bogusia 82 16.07.2015 19:56
Pyszności:)
Aleksandra/Olcia 16.07.2015 14:40
takie proste składniki a taki smakowity efekt
jasiek 16.07.2015 13:32
bardzo to apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak