Bejca do mięs pieczonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    100 g
  • marchew

    150 g
  • seler korzeniowy

    100 g
  • pietruszka

    50 g
  • pieprz

    10 ziarenek
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziarenek
  • wino czerwone wytrawne

    0,75 l
  • ocet winny czerwony

    0,25 l
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt.
  • Owoc jałowca cały Prymat

  • świeże zioła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone warzywa umyć i pokroić w grubą kostkę. Świeżę zioła porwać na kawałki. Wino i ocet zagotować z suchymi przyprawami, przestudzić, połączyć z warzywami i świeżymi ziołami. Gotową bejcą zalać mięso, przykryć i wstawić do lodówki.
iza1883
Polecam również marynować wieprzowinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat