Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bejca do mięs pieczonych

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 100 g
marchew 150 g
seler korzeniowy 100 g
pietruszka 50 g
pieprz 10 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek
wino czerwone wytrawne 0,75 l
ocet winny czerwony 0,25 l
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
Owoc jałowca cały Prymat
świeże zioła

Porada

Polecam również marynować wieprzowinę.

Przepis i sposób przygotowania na: Bejca do mięs pieczonych

Oczyszczone warzywa umyć i pokroić w grubą kostkę. Świeżę zioła porwać na kawałki. Wino i ocet zagotować z suchymi przyprawami, przestudzić, połączyć z warzywami i świeżymi ziołami. Gotową bejcą zalać mięso, przykryć i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak