Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk po angielsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 550 g
tłuszcz 80 g
masło 25 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk po angielsku

- Przeprowadzić obróbkę wstępną mięsa
- Wyporcjować mięso, krojąc je w poprzek włókien
- Każdą porcję lekko rozgnieść dłonią na gruboś ok2,5cm
- Nadać okrągły kształt
- Oprószyć pieprzem
- Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu
- Po usmażeniu posolić, nałożyć surowe masło na każdą porcję
- Podawąć z frytkami, warzywami z wody, surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak