Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bef

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa 75 dkg
pieczarek 30 dkg
cebula 2 szt
marchew 1 szt
ogórki konserwowe 4 szt
przecieru pomidorowego 2-3 łyżek
mak 0,5 szkl
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bef

Mięso myjemy i kroimy w kostkę, podgrzewamy tłuszcz na patelni, i na rozgrzany wrzucamy mięso oprószone mąką pieczemy. Podsmażone mięso wrzucamy do garnka dodajemy wodą, kostki rosołowe i dusimy pod przykryciem. Pieczarki podsmażone z cebulą dodajemy do mięsa, dolewamy wody tak aby wszystko zostało zakryte. Dusimy, dodajemy przyprawy. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy ogórki i paprykę. Na koniec zabielamy mąką ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak