Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowe kluski kładzione

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 200 gram
sól
bazylia świeża
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe kluski kładzione

Bardzo proste i bardzo szybkie w przygotowaniu. Kluski kładzione nadają się do różnego rodzaju sosów, mięs. A same, polane tylko np. masłem też smakują dobrze.

Przygotowanie:

Do miseczki wbiłam dwa jajka. Do dałam sól i roztrzepałam widelcem. Mąkę dodawałam stopniowo, aż masa zrobiła się gest i gładka. Listki bazylii umyłam, porwałam i wrzuciłam do miski.

W garnku zagotowałam wodę, osoliłam ją. Gdy zaczęła wrzeć , nabierałam łyżeczką małą porcję ciasta i wrzucałam na wodę.

Gotowałam przez jakies 2 - 3 minuty od wypłyniecia. Roztopiłam masło, wrzuciłam porwane listki bazylii i tym polałam moje kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.09.2016 22:10
świetne kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak