Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawole serca z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
szynka wieprzowa 10 dag
papryka czerwona 1/3 sztuki
papryka żółta 1/3 sztuki
ser żółty 10 dag
sos ostrygowy 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypty
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bawole serca z indyka

Pierś dzielimy na więse porcje i robijamy nie za cienko. Następnie mieszamy sos ostrygowy z sojowym, dodajemy imbir, cayenne i smarujemy mięso z obydwu stron. Odkładamy na godzinę. Następnie na połowie plastra kładziemy kawałki papryki obydwu kolorów, kawałek szynki i sera. Składamy mięso na połowę, aby powstała poduszka z farszem w środku. Opukujemy brzegi młotkiem, aby się skleiły, możemy spiąć wykałaczkami. Następnie moczymy w roztrzepanych jajkach i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na
rozgrzanym oleju na złoto. Podajemy z towarzystwie zieleniny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 18.01.2017 23:07
bardzo smaczne :)
Malinka 18.01.2017 17:14
Zapowiada się bardzo smacznie :)
berys18 18.01.2017 14:50
świetne kotleciki
Aleksandra/Olcia 18.01.2017 14:45
pysznie tutaj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak