Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki musli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane puszka
pistacje 25 g
orzeszki ziemne 50 g
płatki owsiane 100 g
otręby 80 g
wiórki kokosowe 25 g
słonecznik łuskany 50 g
rodzynki 25 g
pestki dyni 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki musli

Mleko wlewamy do miski i dodajemy resztę składników. Orzeszki, pistacje dobrze jest drobno posiekać. Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (najlepiej taką o wymiarach 24x24 cm). Pieczemy w 130 stopniach przez ok.50 minut. Po wyjęciu w piekarnika i lekkim wystygnięciu możemy musli pokroić na kształt batoników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.10.2015 13:14
Zdrowo i smacznie! Super :-)
Aleksandra/Olcia 18.10.2015 10:29
smacznie i zdrowo
Agnieszka-87-25 18.10.2015 09:32
mniam pychota
Stenka 17.10.2015 19:48
smaczne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak