Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baton na francuskim spodzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
śmietana 18 proc 2 łyżki
keczup 2 łyżki
pomidor 1 sztuka
kiełbasa 1 laska
parówki 2 sztuki
frytki 1 garść
ser żółty 20 dag
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Baton na francuskim spodzie

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Każdą część przełożyć do wysmarowanych form na keksówkę. Śmietanę i keczup wymieszać i dać po połówce na ciasta francuskie.

Pomidora pokroić w kostkę, tak samo kiełbasę, a parówki pokroić w plastry. Dzielić na pół porcji i posypywać po cieście w keksówce.
Krok 1 - Baton na francuskim spodzie foto
2
Przyprawić kucharkiem i pieprzem.

Frytki podzielić na pół i wyłożyć na składniki. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać każdą z form.
Krok 2 - Baton na francuskim spodzie foto
3
Na koniec poszatkować natkę pietruszki i oprószyć po batonie.
Krok 3 - Baton na francuskim spodzie foto
4
Tak przygotowane ciasto z dodatkami włożyć do pieca na ok. 20-25 minut i piec w 180 st. Po tym czasie wyjąć i spożywać ciepłe.

Można polać ewentualnie keczupem.
Krok 4 - Baton na francuskim spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

UrszulaS 02.03.2016 20:04
cos na szybko i syto :P
Pani Domu 02.03.2016 13:04
ciekawy przepis
RenataZ-et 02.03.2016 09:53
fajny pomysł :)
sylwia_sl 01.03.2016 22:36
chętnie bym zjadła
stokrotka 01.03.2016 21:14
fajnie i smakowicie się prezentuje
Iwusia 01.03.2016 21:07
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak