Barwne pikle

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta papryka

    10 dag
  • ogórki

    10 dag
  • różyczki brokuła

    10 dag
  • fasokla szparagowa

    10 dag
  • małe cebulki

    10 dag
  • marchewki

    10 dag
  • nimikolbki kukurydzy

    10 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • chrzan

    3 cm
  • cukier

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • patison

    kilka szt
  • ocet winny

    5 łyżek
  • kalafior

    10 różyczki
  • papryka czerwona

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy Prymat: 1 Iiść laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu kolorowego oraz ½ łyżeczki ziaren gorczycy białej.
Niepełną szklankę wody (200 ml) zagotować z octem oraz zielem angielskim, pieprzem, liściem laurowym, przekrojonym na 4 części ząbkiem czosnku, cukrem i solą. Warzywa ciasno ułożyć warstwami w słoikach typu „twist”. Posypując gorczycą oraz startymi wiórkami chrzanu. Wlać zalewę. Pasteryzować około 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 17.06.2011 12:21
Pyszne i kolorowe.
kriso 06.06.2011 12:54
smaczne
Adamorek 15.05.2011 12:55
dziwne fotki
szajba2 28.01.2011 14:16
dobre
berys18 07.12.2010 07:27
super zdjęcia, moderator chyba zadowolony, bo nie usunął
Szarrikka 18.11.2010 13:49
Jakie kolory :)
Jaheira11 31.10.2010 20:04
coś nie tak chyba z tym przepisem...
rakow2 15.10.2010 15:33
a na zdjęciu to raczej piksele a nie pikle
Barbara55 11.09.2010 17:42
ja też
dasada1 05.09.2010 21:17
uwielbiam pikle

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat