Barwne pikle

Barwne pikle

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta papryka

    10 dag
  • ogórki

    10 dag
  • różyczki brokuła

    10 dag
  • fasokla szparagowa

    10 dag
  • małe cebulki

    10 dag
  • marchewki

    10 dag
  • nimikolbki kukurydzy

    10 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • chrzan

    3 cm
  • cukier

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • patison

    kilka szt
  • ocet winny

    5 łyżek
  • kalafior

    10 różyczki
  • papryka czerwona

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Barwne pikle

Przyprawy Prymat: 1 Iiść laurowy, 5 ziaren ziela angielskiego, 8 ziaren pieprzu kolorowego oraz ½ łyżeczki ziaren gorczycy białej.
Niepełną szklankę wody (200 ml) zagotować z octem oraz zielem angielskim, pieprzem, liściem laurowym, przekrojonym na 4 części ząbkiem czosnku, cukrem i solą. Warzywa ciasno ułożyć warstwami w słoikach typu „twist”. Posypując gorczycą oraz startymi wiórkami chrzanu. Wlać zalewę. Pasteryzować około 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 17.06.2011 12:21
Pyszne i kolorowe.
kriso 06.06.2011 12:54
smaczne
Adamorek 15.05.2011 12:55
dziwne fotki
szajba2 28.01.2011 14:16
dobre
berys18 07.12.2010 07:27
super zdjęcia, moderator chyba zadowolony, bo nie usunął
Szarrikka 18.11.2010 13:49
Jakie kolory :)
Jaheira11 31.10.2010 20:04
coś nie tak chyba z tym przepisem...
rakow2 15.10.2010 15:33
a na zdjęciu to raczej piksele a nie pikle
Barbara55 11.09.2010 17:42
ja też
dasada1 05.09.2010 21:17
uwielbiam pikle

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat