barszczyk z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    50 dag
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • przyprawy

  • cebula

    1 szt
  • mąka

    1 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • kiełbasa

    1 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki obrać i umyć, mozna pokroić na połówki . Gotować do miekkości w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, ziela angielskiego, pieprzu liścia laurowego.Potem pokroić cebulę. Na rozgrzaną patelnie włożyc cebulkę.Podsmażyć aż będzie zrumieniona.Gdy buraki są już miekkie, wyjąć je. W oddzielnym naczynku znieszać mąkę ze śmietaną. Powstałą "zaprawę" wlać do wrzącego barszczy i chwilkę zagotować. Doprawić do smaku przyprawami.Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie .Ziemniaki nałożyć na talerz, i cebulką, oraz ugotowaną w osobnym naczyniu kiełbasę dodać barszcz .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat