Barszczyk z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    6 sztuk
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • koperek

  • bulion warzywny

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy w łupinach. Kiedy będą miękkie obieramy i ścieramy na tarce. Pozostałe warzywa kroimy w kostkę (lub ścieramy na tarce) i gotujemy w bulionie. Dodajemy buraczki. Zaprawiamy śmietaną i mąką, doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem, ziemniaczkami lub/i jajkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 15.04.2013 08:42
lubię barszczyk
natii3624 22.05.2012 20:06
mmmmmniam! Pycha! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat