Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BARSZCZYK WIOSENNY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pęczek buraczków młodych z liś 1 szt.
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
kalarepka młoda 1 szt.
ziemniaki młode 5 szt
kostki warzywne 3 szt
kiełbasa wiejska 1 pętko
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: BARSZCZYK WIOSENNY

Wykonanie:
Buraczki z liśćmi pokroić i dokładnie umyć na sicie. Do garnka wrzucić umyte pokrojone warzywa, zalać gorącą wodą, dodać kostki rosołowe i gotować 15 minut. Następnie wrzucić przygotowane buraczki, pokrojoną kiełbasę i gotować przez następne 10 minut. Dodać odrobinę kwasku i zaciągnąć śmietanką. Proponuję kupić więcej buraczków i gotować razem z liśćmi z solą i czosnkiem przez 3 minuty. Zakwasić kwaskiem cytrynowym, włożyć do małych słoiczków i pasteryzować 10 minut. Do ugotowanej zupy jarzynowej wystarczy wrzucić ze słoiczka gotowy barszczyk (nie gotować).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 02.05.2013 14:49
również tak uważam
dodi 02.05.2013 14:38
pyszny barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak