Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk na sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7-9 sztuk
cebula 1/2 sztuki
śmietana 3-4 łyżki
zamrożony sos 3 kostki (ok 3/4 szklanki)
masło 1 łyżka
majeranek
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk na sosie

Postawić do gotowania 1i1/2l - 2l wody. Dodać zamrożone kostki sosu i obraną, drobno pokrojoną i przesmażoną na maśle cebulę. Dodać też majeranek. Zagęścić mąką.
Można zakwasić octem albo kwaskiem cytrynowym.
Doprawić do smaku i na koniec dodać śmietanę.

Ziemniaki obrać, wypłukać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i podawać z barszczem.

Barszcz można wzbogacić pieczarkami albo suszonymi grzybkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 05.11.2012 21:11
To zamrożony sos gdy zostaje z pieczonego,duszonego albo podsmażanego mięsa.Nadmiar zamrażam i wykorzystuję do zupy,kapusty albo do czegoś do czego pasuje go dodać.
Ewa104 29.10.2012 16:20
A jaki to ma być sos?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak