Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk na mięsnym wywarze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny ok2 litry
zakwas 1-2 szkl
czosnek 1-2 ząbki
majeranek
sól i pieprz
wywar mięsny
łopatka wieprzowa ok 40-50 dag
kości schabowe ok 30 dag
zielenina 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 1/2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk na mięsnym wywarze

Wywar gotujemy na mięsie i dodajemy przyprawy. Dodajemy opieczoną cebulę. Odlewamy potrzebną nam ilość wywaru stawiamy do gotowania. Dodajemy przekrojony albo zmiażdżony czosnek.
Chwilę gotujemy i dodajemy zakwas a następnie majeranek. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Można dodać śmietanę(ja robię bez dodawania śmietanki). Barszczyk podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak