Barszcz ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • barszcz czerwoy w proszku

    1 szt
  • śliwki suszone

    60 gramów
  • skórka z cytryny - otarta

    1 szt
  • Goździki całe Prymat

    2 szt
  • miód

    1 łyżka
  • pieprz

    wdł.uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte śliwki oraz skórkę z cytryny zalać 4 szklankami wody, dodać goździki oraz 3 ziarenka pieprzu i gotować 5 minut. Wywar przecedzić, dodać miód i mocno podgrzać. Wrzucić pokrojone w paski śliwki. Dodać barszcz czerwony i wymieszać, już nie gotować.
Można wyciąć foremką gwiazdki z ugotowanych ziemniaków i dodać je do zupy, wtedy potrawa będzie miała świąteczny charakter

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat