Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz ze skwarkami z cebulką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
woda 3 litry
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 6 sztuk
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
boczek wędzony 30 dag
cebula 1 sztuka
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
groszek konserwowy 1 puszka
śmietana gęsta 1/2 szklanki
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz ze skwarkami z cebulką...

buraki obrać i połowę zeterzeć na tarce grubsze oczka, resztę pokroić na frytki, zalać wodą i zagotowac, zebrać pianę łyżką

dodać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, ziele i liście laurowe, wsypać ziemniaki pokrojone w kostkę grubszą i gotować do miękkości ziemniaków

wlać groszek z puszki z zalewą, wsypać kucharka, majeranek, pieprz mielony, śmietanę, posiekany koperek, zagotować

na smalcu usmażyć boczek pokrojony w kostkę z cebulą, wsypać mąkę i wymieszać na złocisty kolor, zasmażkę dodać do barszczu mieszając i doprowadzić do zagotowania, wyłączyć

barszcz jest syty, smaczny zwłaszcza w chłodne dni.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak