Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 10 średnich
ziemniaki 6 średnich
fasola Jaś 1 kubek
nóżki brokuła 1 kubek
kalafior 1 kubek małych różyczek
marchew 3 średnie
por (biała część) 1 szt
natka pietruszki 1 kubek drobno posiekanej
lubczyk 0,5 kubka drobno posiekanego
cukier 1 łyżka
sól 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
korpus kurczaka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 6 szt
grzyby leśne 1,5 suszone
żeberka wieprzowe 300 wędzone

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z warzywami

Dzień wcześniej zalać w misce fasolę jaś (tak by wody było 2 razy więcej niż fasolki).

Na następny dzień do garnka wlać 4 litry wody, włożyć wędzone żeberka, korpus, fasolkę, liść laurowy i ziele angielskie. Jak zacznie się gotować, zmniejszyć ogień i zdjąć szumowinę, gotować przez około 20 min. Następnie włożyć pora w całości, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i buraki. Wsypać sól i popieprzyć. Zostawić na 30 min, po tym czasie dodać cukier, grzyby, brokuła i kalafior. Gotować 15 min, następnie dodać resztę składników: natkę pietruszki, lubczyk, paprykę słodką i doprawić do smaku solą i pieprzem. Potrzymać na ogniu jeszcze jakieś 10 min aby zupa przeszła smakiem i nakładać na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 18.11.2013 10:14
ciekawy przepis
Łucja 06.11.2013 13:58
lubię takie zupy na bogato :)
Megg 06.11.2013 10:59
smaczny barszczyk na obiad
Patriszja
Patriszja 06.11.2013 10:00
zjadla bym... az mi slinka cieknie
Paolcia 06.11.2013 09:56
mmm apetycznie wygląda :)
dodi 06.11.2013 09:29
pyszny barszczyk
iwi 06.11.2013 08:52
Super zupa na jesienne chłody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak