Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z suszonych buraków

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 10 dkg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
lubczyk świeży 1 gałązka
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1/3 szklanki
żeberka wędzone 30 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier

Porada

Zupę ugotowałam z buraków suszonych..

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z suszonych buraków

Obrane, umyte warzywa, żeberko zalać zimną wodą, zagotować.
Zebrać pianę jak taka powstała w czasie gotowania, dodać ziele angielskie, liść laurowy, obrany czosnek, opłukane grzyby, trochę soli.
Całość gotować 20 minut. Dodać buraki suszone, odrobinę cukru, sok z cytryny, zmniejszyć płomień pod garnkiem, gotować 30 -40 minut. Doprawić wg. smaku.
Można zabielić dobrą śmietaną. Podajemy z duszonymi ziemniakami .
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 27.05.2015 13:29
Uwielbiam barszcz.
paula191919 24.05.2015 08:10
Ojj ten barszczyk... pod każdą postacią uwielbiam !:)))
Violcia 12.05.2015 20:43
Często podrasowuję tradycyjny barszcz suszonymi burakami. Dobre!
Bernadeta1 12.05.2015 19:43
nigdy nie robiłam barszczu z takich buraków ale na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak