Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z kaszą i kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żur 1/2 butelki
kiełbasa wiejska 200 dag
ziemniaki 5 szt
jajko 4 szt
kasza gryczana 1/2 szklanki
kapusta kiszona 150 dag
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
śmietana 12% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z kaszą i kapustą

Do wody wrzucamy pokrojoną kapustę kiszoną i kiełbasę, gotujemy około 30 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, również gotujemy w oddzielnym garnczku, wodę solimy, gdy będą półmiękkie przekładamy do zupy. Dodajemy kaszę gryczana opłukaną, majeranek, liść laurowy i dalej gotujemy aż kasza będzie miękka. Zabielamy śmietaną. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 18.05.2015 11:26
Interesujacy przepis, takiego barszczu jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak