Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz z grzybów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Barszcz z butelki 0,5 szklanki
włoszczyzna 1 sztuka
mięso wieprzowe 30-40 deko
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
woda 7-8 szklanek
kwaśna śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
grzyby suszone 2 garści
ziemniaki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz z grzybów

Ugotować wywar z mięsa i włoszczyzny z cebulą oraz przyprawami, wyjąć mięso (odstawić do wystudzenia), i włoszczyznę dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wypłucz grzyby i dodaj do wywaru, gotuj do momentu aż będą miękki. Barszcz w butelce dobrze wymieszaj i dodaj do zupy. Całość zagotować, dodać śmietanę, jeśli trzeba wymieszaną z dodatkową porcją mąki, aby uzyskać odpowiednią, zawiesistą konsystencję. Pokrojone na drobne kawałki mięso wrzucić do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 16.10.2013 15:20
smaczna zupa
ben-ka 25.08.2013 11:32
ciekawy przepis,tak jeszcze nie gotowałam.
Katarzyna59 18.07.2013 07:28
smaczny barszczyk
Ela15 27.05.2013 13:01
pyszny barszczyk
Dorian 13.03.2013 07:58
smaczne danie
EmciaPichci 08.03.2013 18:05
o ciekawy!
Bernadeta1 26.02.2013 00:50
pyszny
Grazyna0211 30.01.2013 19:19
świetna zupa
Łukasz15 12.01.2013 23:02
Dobry
Simeo 06.12.2012 15:12
pycha
miki47 06.12.2012 14:53
co dzień jest coraz świąteczniej
miki47 06.12.2012 14:53
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak