Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z grzybkami i puree.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2
pietruszka 2
por 1
buraki czerwone 6
ocet 4 łyżki
sok z cytryny
cukier 4 łyżeczki
pieprz
ziemniaki
sól
cebula
smalec
Kucharek przyprawa uniwersalna
majeranek
mleko 3-4 łyżki
grzyby suszone kilka leśne
biodrówka 1 wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z grzybkami i puree.

Na biodrówce ugotować wywar. Przyprawić kucharkiem, włożyć marchew, pietruszkę i buraki. Gotować do miękkości mięsa i warzyw. Następnie kilka grzybków bardzo drobno pokroić i wrzucić do zupy. Przyprawić do smaku octem, cukrem, sokiem z cytryny, majerankiem i pieprzem. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i podusić z mlekiem i cebulą usmażoną na smalcu. Takie puree dobieramy do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.11.2012 09:43
bardzo dobry
Mirka-Ludomila 05.11.2012 10:15
Pyszny.
Zdzisław 31.10.2012 15:25
dla mnie zupa ugotowana
Kasnaj 31.10.2012 15:12
pycha
Konczi 31.10.2012 15:09
super
Poison1988 31.10.2012 11:10
Mmmmm... barszczyk z grzybkami :) Dobrze, że niedługo Wigilia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak