Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 litr
fasola biała 1 puszka
buraki czerwone 2 szt
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanka
wino czerwone wytrawne 100 ml
Liść laurowy suszony Prymat
sól
cukier
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z fasolą

jabłka i buraki obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Masło stopić w rondelku,włożyć jabłka i buraki,przesmażyć.Wlać szklankę bulionu,wymieszać,chwilę dusić,oprószyć mąką,wymieszać.Wlać pozostały bulion i wino,dodać liść laurowy,wymieszać,gotować 10 minut na małym ogniu.Białą fasolę z puszki odcedzić z zalewy,dodać do zupy,wlać śmietanę,wymieszać,przyprawić solą,cukrem i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.11.2014 09:39
mój ulubiony barszczyk
Milka100 02.03.2014 23:12
apetyczny barszczyk
Beata23 16.02.2014 13:54
ciekawe połączenie
Kasia36 30.04.2013 21:36
Ciekawe składniki, musi być świetne
fotoviderek 24.03.2013 08:18
Zupa super pyszna :)
natalia.doradca 05.03.2013 08:44
apetyczna zupa
RenataZ-et 30.01.2013 21:33
Bardzo ciekawy pomysł na barszcz :)
Ada-Gaba 17.01.2013 07:33
pyszny
Seba 16.01.2013 09:44
takiego zestawu to jeszcze nie jadłem
Łukasz15 11.01.2013 12:10
Smaczny
Wacław 10.01.2013 12:12
bardzo dobry barszcz !
PIOTR11 10.01.2013 08:55
lubię taki
ONY_za_kare 10.01.2013 08:43
smaczne i proste! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak