Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z botwinki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
szczypiorek 1 pęczek
koperek 1 pęczek
marchew 1
pietruszka 1
sól i pieprz
bulion warzywny 1,5 l
ocet winny 1-2 łyżki
śmietana 18 proc 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z botwinki

Pietruszkę oraz marchewkę obierz. Pokrój w plasterki i przełóż do wywaru.
Botwinkę umyj. Buraczki obierz. Botwinkę posiekaj. Tak samo z koperkiem i szczypiorkiem. Wszystko przełóż do bulionu.
Zagotuj i gotuj przez ok. 20 minut. Następnie dodaj ocet winny, sól oraz pieprz do smaku. Zupę zapraw śmietaną.
Swój barszczyk podaję z jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.06.2017 12:07
Robiłam parę dni temu ;)
mirosława4 04.06.2017 12:40
smaczna zupka
IKrakowianka 02.06.2017 22:29
pyszny barszcz
Janina 02.06.2017 21:46
Fajne smaki;))
cukiereczek 02.06.2017 20:04
pyszna wiosenna
Wacław 02.06.2017 19:27
moje smaki,mniam :-)
halina17 02.06.2017 19:26
Dobra zupa.
Bernadeta1 02.06.2017 19:15
lubię taką zupkę, smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak