Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wołyński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szponder wołowy 500 g
buraki czerwone 500 g
fasola Jaś 1 szkl (namoczonej i ugotowanej)
włoszczyzna 1 szt
kapusta włoska 1/4 małej główki
ziemniaki 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana gęsta 1/2 szklanki
sól i pieprz
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wołyński

Mięso ugotowałem poprzedniego dnia, po wyjęciu oddzieliłem je od kości. Mięso pokroiłem w kostkę. Do wywaru, w którym gotowało się mięso włożyłem poszatkowaną kapustę, obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Gotowałem do miękkości warzyw. Następnie dodałem ugotowaną fasolę razem z częścią wywaru, ugotowane i obrane buraki ( pokrojone w paski ). Wrzuciłem świeże listki laurowe (mogą być suszone ), gotowałem jeszcze kilka minut. Zdjąłem z ognia, dodałem zahartowaną śmietanę , wrzuciłem zieleninę i pokrojone mięso. Zupa najlepiej smakuje podgrzewana , a zwłaszcza następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.08.2016 10:42
apetycznie wygląda
Malinka 09.08.2016 07:56
Taki barszcz z pewnością jest bardzo pożywny!
jagoda5913 09.08.2016 00:27
ciekawy przepis
Benita 08.08.2016 23:58
cudowny barszcz
norweska20 08.08.2016 23:42
apetyczna zupka- i te twoje zawsze apetyczne ujęcia :)
Marta Ryżek-Kalkowska 08.08.2016 23:12
obłędnie wygląda.
Edith85 08.08.2016 22:52
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak