Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz wigilijny

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2 kg
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
grzybki suszone 6 szt
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
przyprawa w płynie Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz wigilijny

Grzyby moczymy na kilka godzin, potem gotujemy około godziny w tej samej wodzie.Dodajemy wszystkie warzywa pokrojone na kawałki i dolewamy około 3 litry wody, dodajemy łyżkę soli i gotujemy. Warzywa odcedzamy, doprawiamy do smaku pieprzem, solą, majerankiem i przyprawą w płynie Kucharek.

Barszcz podajemy z uszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.11.2013 22:31
a ja barszcz czerwony jadam na codzień, we wigilie mam inny, wyjątkowy :)
Katarzyna/kate1980 23.11.2013 16:42
zapachniało mi wigilią
fotoviderek 23.11.2013 10:10
Już powoli czuje się święta :)
SmacznaPyza 22.11.2013 19:42
widać żółty tłuszcz - co to i skąd jest bo w składnikach żadnego nie widzę ?
Babciagramolka 22.11.2013 18:15
Już się nie mogę doczekać. Nigdy tak jak na Wigilię nie smakuje
bogusia19 22.11.2013 14:52
uwielbiam taki!!!
Janina 22.11.2013 14:10
Smaczny barszczyk;)
idealme 22.11.2013 13:27
uwielbiam takie barszcze
Marta1986 22.11.2013 13:18
bardzo smaczne
dodi 22.11.2013 13:15
u mnie też gosci nie tylko na wigilię
mic 22.11.2013 13:09
az mnie naszło na barszcz z uszkami
bietka 22.11.2013 13:06
ja też lubię taki barszczyk jeść nie tylko w grudniu, ale na Wigilię najlepiej mi smakuje :)
sanielcia 22.11.2013 13:01
Do wigilii jeszcze daleko ale taki barszczyk lubię jeść nie tylko w grudniu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak