barszcz wigilijny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    1,5 l
  • burak

    500 g
  • wywar z ryb

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • zakwas buraczany

    1 sztuka
  • koper

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • grzyby suszone

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grzybu opłukać namoczyć i ugotować buraku umyć oczyścić i opłukać zalać wrzącą wodą i ugotować miękkie buraki wyjąć obrać zetrzeć na tarce wywar z warzywami połączyć z wywarem z ryb i grzybami dodać buraki chwilę pogotować cebulę obrać pokroić w paseczki usmażyć dodać do barszczu razem z posiekanymi grzybami dodać posiekany koperek i doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat