Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński zabielany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
fasola czerwona z puszki 1 puszka
pierś z kurczaka 1 sztuka
rosół warzywny 2 litry
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
śmietana 12% 1/2 szklanki
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński zabielany

Ziemniaki, buraczki kroimy w małą kostkę. Do gotującego się wywaru dodajemy listki, cebulę, pokrojone mięso, solimy i gotujemy przez 30 minut. Następnie wrzucamy buraki i ziemniaki, dodajemy czosnek w całości. Gotujemy do miękkości warzyw, zaprawiamy śmietanką, wlewamy sok z cytryny, dodajemy masło i pieprz. Należy zagotować, dodać fasolę bez zalewy i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.01.2017 20:39
bardzo pyszny ten barszcz
dodi 05.01.2017 12:14
mój ulubiony barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak