Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukrainski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
marchew 2 sztuki
seler naciowy 2 łodygi
ziemniaki 5 sztuk
kapusta biała kawałek
fasola Jaś 2 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyzeczki
smietana 18% 3 łyzki
sól i pieprz do smaku
cukier 1 łyzeczka
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukrainski

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy. marchew obieramy kroimy w plastry dodajemy do cebulki. Selera tez kroimy i podsmażamy z resztą warzyw.
Krok 1 - Barszcz ukrainski foto
2
Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną dość grubo kapustę.
Krok 2 - Barszcz ukrainski foto
3
Następnie dodajemy ugotowany groch. Jam miałam już wcześniej ugotowany i zamrożony.
Krok 3 - Barszcz ukrainski foto
4
w między czasie buraki myjemy zawijamy i pieczemy ok godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu , obieramy,ścieramy na tartce i podsmażamy z koncentratem pomidorowym ,cukrem i octem.
Krok 4 - Barszcz ukrainski foto
5
Przez praskę przeciskamy czosnek.
Krok 5 - Barszcz ukrainski foto
6
Do wywaru dodajemy buraki, i czosnek całość mieszamy i doprawiamy do wrzenia. Podprawiamy śmietana .doprawiamy do smaku
Krok 6 - Barszcz ukrainski foto
7
Posypujemy posiekana pietruszką i podajemy .
Krok 7 - Barszcz ukrainski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.06.2017 15:44
bardzo pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak