Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na Schabie z Dzika

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
ziemniak 5 szt
marchew 3 szt
seler 1 szt
chrzan korzeń 1 szt
schab 500 gram
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na Schabie z Dzika

Przepis jest banalnie prosty... Wszystkie składniki warzywne obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy 2,5 litrami wody, doprowadzamy do wrzenia.

W momencie, gdy "wywar" zacznie bulgotać wyciągamy schab, który wcześniej wsadziliśmy w całości, kroimy go na plastry, po czym z powrotem umieszczamy w garnku.

Wszystko powinno gotować się na bardzo małym ogniu około 2h.

Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.09.2015 09:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak