barszcz mało-rosyjski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

  • fasola

    1 szklanka
  • buraczki

    50 dkg
  • przecier pomidorowy

    2 szklanki
  • kapusta

    1/4
  • ziemniaki

    50 dkg
  • śmietana

    1 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • zielenina

  • mięso

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kawałek mięsa, może być solony, włożyć razem z fasolą. gotować. w połowie gotowania dodać pokrojoną włoszczyznę, kapustę ziemniaki, ugotowane w skórkach buraki, obrać zetrzeć na grubej tarce, dodać do zupy. doprawić zupę śmietaną z mąką, dodać przecier z pomidorów. podawać wsypując na talerze drobno pokrojony zielony koper.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 23.09.2011 22:27
tez tak uwazam
Maryś1 06.08.2010 12:05
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat