Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz 'Daniłow'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
boćwina 1 pęczek
szpinak 2 garści
masło 1 łyżka
fasola 4 łyżki
śmietana 18 proc 2/3 szkl
mąka pszenna 2 lyżki
przecier ze śliwek suszonych 2 lyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
zakwas buraczany
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
czosnek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz 'Daniłow'

Boćwinkę oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odsączyć, zemleć, podsmażyć razem z boćwinką. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny, potem ugotować, połączyć z boćwinką, szpinakiem, śmietaną wymieszaną z mąką, przecierem ze śliwek, koncentratem pomidorowym i kwasem buraczanym, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak